Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
iPhone batterij snel leeg

iPhone batterij snel leeg

27-03-2018

iPhone batterij snel leeg: vermijd de Facebook app

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig de app van Facebook op zijn of haar smartphone. Deze wordt dan ook veelvuldig gebruiken behoort niet voor niets tot de meest populaire applicaties. Heel veel mensen scrollen in de pauze even snel over hun tijdlijn. Stiekem kost dat behoorlijk veel tijd en nóg meer batterij. Van dat voortdurende gecheckt op Facebook gaat de iPhone batterij snel leeg. Er is echter wel een groot verschil of u via de Facebook app of via de internetbrowser van uw smartphone op Facebook kijkt. Het is veel verstandiger om dat laatste te doen. Dat scheelt behoorlijk veel in het verbruik van de batterij.

Ga voor 3G

Vrijwel alle providers van mobiele telefoons zetten vandaag de dag in op 4G. Meestal heeft dat ook wel landelijke dekking. Dat zegt echter niet dat u ook overal goed 4G bereik heeft. Wanneer u geen enorm verschil merkt met een 3G verbinding, is de kans groot dat het 4G netwerk in uw omgeving helemaal niet zo goed is. In dat geval kunt u het beste kiezen voor 3G. De mobiele snelheid is nagenoeg hetzelfde en het grote voordeel is dat de batterij veel minder snel leeg is. U kunt dit via de instellingen van de iPhone eenvoudig veranderen. Ga daarvoor naar 'Mobiel netwerk' en vervolgens via 'Opties Mobiele data' naar 'Gesprekken en data'. Daar kunt u uw netwerk eenvoudig naar 3G wisselen.

Batterij iPhone snel leeg? Kies voor minder fel licht

Nog een handige tip om ervoor te zorgen dat de batterij van de iPhone 5, iPhone 6(s) en de iPhone 7 minder snel leeg raakt. Bij heel veel mensen staat de schermhelderheid namelijk op zijn hoogst terwijl dat helemaal niet nodig is. Een oplossing is om het handmatig aan te passen wanneer het nodig is. U kunt de schermhelderheid echter ook op automatisch zetten. Vooral 's avonds zal het scherm dan minder fel zijn. Dat is beter voor uw ogen én uw nachtrust. Bovendien bespaart het dus behoorlijk op de batterij van uw iPhone.

Schakel automatische app-update uit

Op de meeste iPhones waaronder de 5, 6(s) en de 7 is al sinds iOS 7 een optie aanwezig waardoor apps automatisch worden geüpdatet wanneer dat nodig is. Dat is natuurlijk ontzettend handig, omdat u het dan zelf niet meer in de gaten hoeft te houden. Het grote nadeel is echter dat het heel veel van de batterij vreet. En dat is natuurlijk ontzettend zonde. Gelukkig kunt u dit ook uitschakelen. Door via de instellingen naar 'Itunes en App Store' te gaan. Onderaan kunt u vervolgens 'Updates' uitschakelen.

Verander de emailinstellingen

Wanneer u vroeger uw emailadres koppelde aan een iPhone, werden de e-mails eens in de zoveel tijd opgehaald door de server. Daarbij kwamen er dus in één keer een aantal e-mails tegelijk binnen. Door de push functie waar smartphones als de iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 7 gebruik van maken, komen e-mails direct binnen. Ook weer een functie die heel handig is, maar niet goed voor de batterij. Om te voorkomen dat de iPhone batterij snel leeg raakt, kunt u de push instelling verzetten naar 'ophaal'. Dit doet u door bij instellingen naar 'Mail', 'Accounts' en 'Nieuwe gegevens' te gaan. Daar kan 'Push' uitgezet worden.

Schakel Bluetooth uit!

Bluetooth is nog steeds een veelgebruikte functie op de iPhone. Dat komt omdat u er natuurlijk heel veel mee kunt doen, vooral op het gebied van muziek. Ook daar moeten echter offers gebracht worden op het gebied van de batterij. Wanneer Bluetooth aan staat, kost dat enorm veel van de batterij. Gebruik het daarom alleen wanneer u het ook echt nodig heeft. Anders is het altijd verstandig om de Bluetooth functie uit te zetten.

Batterij iPhone snel leeg: sluit géén apps!

Vrijwel iedereen heeft wel eens gelezen of van iemand anders gehoord dat het verstandig is om alle applicaties af te sluiten. Dat zou goed zijn voor het energieverbruik. Het klinkt overigens ook heel logisch: door de apps af te sluiten bespaart u energie. Toch is dat helemaal niet het geval. Sterker nog: het tegenovergestelde is waar. Wanneer u een app afsluit en vervolgens later weer moet opstarten, kost dat veel meer van de batterij van uw iPhone dan wanneer u deze gewoon aan laat staan.

Ververs niet alle apps automatisch

Ook het verversen van apps is een ontzettend handige tool op de iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 7. Daarbij downloadt de iPhone op de achtergrond automatisch extra informatie. Dat kost echter ook veel batterij en is lang niet bij iedere applicatie noodzakelijk. Kijk daarom kritisch naar welke app u automatisch wil laten verversen en welke niet. Overigens gebruikt dat verversen niet alleen energie van de batterij maar ook data. U kunt het eenvoudig aanpassen door via 'Instellingen' en 'Algemeen' naar 'Ververs op Achtergrond' te gaan. Daar kunt u per applicatie het inschakelen of uitschakelen.

iPhone batterij snel leeg: koop een nieuwe!

Dat zijn natuurlijk allemaal handige tips wanneer de iPhone snel leeg is. In veel gevallen kan dat helpen om net die paar laatste uurtjes van de dag door te komen zodat uw iPhone de hele dag mee gaat. In sommige gevallen helpt dat echter niet meer. Na enkele jaren gebruik neemt de kracht van de batterij van een iPhone namelijk sterk af. Natuurlijk is er nog wel wat verschil te merken tussen de iPhone 5 en latere versies zoals de iPhone 6(s) of de iPhone 7. Na verloop van tijd wordt echter vrijwel iedere batterij zwakker. Dat wordt hoe langer, hoe erger. Op een gegeven moment helpen bovenstaande tips daarom ook niet meer. Wanneer uw iPhone batterij snel leeg is en deze tips niet of nauwelijks meer helpen, kunt u gelukkig ook gewoon een nieuwe batterij aanschaffen. Daarvoor hoeft u niet eens naar Apple zelf. Het is namelijk ook mogelijk om via andere websites eenvoudig en snel originele batterijen te bestellen voor uw iPhone. Overigens is dat niet alleen noodzakelijk wanneer de batterij steeds leger raakt. De accu kan ook beschadigd zijn omdat u de iPhone bijvoorbeeld hebt laten vallen of te warm hebt laten worden. Ook in dat geval is het simpel om een nieuwe batterij aan te schaffen. Daarmee lijkt uw iPhone weer als nieuw en kunt er nog heel lang mee doen!




Gerelateerde producten