Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
iPhone 6 batterij vervangen

iPhone 6 batterij vervangen

27-03-2018

Wanneer u al wat langer een iPhone 6 hebt, merkt u na verloop van tijd vanzelf dat de batterij minder goed werken. Vaak is dat na een jaar intensief gebruik al goed merkbaar. De batterij gaat veel sneller leeg en dat is praktisch gezien ontzettend vervelend. Het liefst willen we immers dat we met een volgeladen iPhone 6 van huis gaan en daar vervolgens de hele dag mee kunnen doen. Wanneer de batterij steeds minder capaciteit krijgt, zijn veel mensen geneigd om dan maar te kiezen voor een nieuwe smartphone. Dat is in veel gevallen gelukkig helemaal niet nodig. U kunt namelijk ook een iPhone 6 batterij vervangen. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk zo'n iPhone 6 batterij vervangen? We bespreken het hieronder!

iPhone 6 batterij vervangen: zelf of laten doen?

Het vervangen van de iPhone 6 batterij is niet een klusje dat u binnen een paar seconden voor elkaar heeft. Daarom zijn er mensen die er liever voor kiezen om het te laten doen. Nadeel is dan echter wel dat u eventjes zonder iPhone moet doen én dat het een stuk duurder is. Wanneer u zorgvuldig stap voor stap een handleiding volgt waarin wordt uitgelegd hoe u het zelf doet, is dat namelijk voor iedere leek wel te doen. Het kost wel even wat tijd maar het kan eigenlijk niet misgaan. En u bespaart er natuurlijk flink wat geld mee en dat is altijd mooi meegenomen. We raden dus aan om het, als het even kan, zelf te doen. Dat lijkt namelijk een stuk lastiger dan het in werkelijkheid is. Het is daarbij wel belangrijk dat u beschikt over het juiste materiaal omdat het anders wel erg lastig gaat worden.

Zelf iPhone 6 batterij vervangen: het materiaal

Maar welk materiaal heeft u dan precies nodig om de batterij van een iPhone 6 te vervangen. Allereerst heeft u natuurlijk een goede batterij nodig. Kies altijd voor een originele batterij en niet voor een remake. Daar kunnen namelijk behoorlijk wat problemen ontstaan. Daarnaast dient u te beschikken over plakstrip tape voor de iPhone 6 en een gereedschap setje voor iPhones. Daarmee wordt het namelijk een stuk eenvoudiger om de iPhone 6 los te krijgen en daarna de batterij te vervangen. Wanneer u beschikt over deze drie dingen, kunt u in principe direct aan de slag met het vervangen van de batterij.

Stappenplan iPhone 6 batterij vervangen

  • Schakel de iPhone uit en verwijder de twee 3.6 mm schroeven naast de lightning-connector
  • Til met een zuignap het voor paneel omhoog en wrik de achterkant voorzichtig weg van het scherm.
  • Haal de zuignap weg en haal de onderkant van het voorpaneel(de kant van de home-knop) los. Gebruik daarbij de bovenkant van het scherm als scharnier
  • Klap de telefoon open en verwijder de vijf Phillips schroeven waarmee het voorpaneel beveiligd wordt. Dit zijn drie 1.2 mm schroeven, één 1.7 mm schroef en één 3.1 mm schroef. Vervolgens kan de beschermingsplaat van het moederbord verwijderd worden.
  • Verwijder vervolgens voorzichtig met een plastic tool de kabelconnecters van de home-knop, LDC-kabel, digitizer-kabel en camera-kabel. Laar de kabel-houders die vastzitten op het moederbord met rust!
  • Vervolgens kan het volledige voorpaneel montuur verwijderd worden. Verwijder daarna de twee Phillips schroeven van het beschermingsplaatje van de batterij
  • Daarna kan het metalen beschermingsplaatje worden verwijderd
  • Klik met plastic openingsgereedschap de batterijconnector heel voorzichtig uit zijn houder en wrik vervolgens de lijmtab los van de rechteronderkant van de batterij. Haal daarna voorzichtig de strip los van de batterij. Blijf voorzichtig trekken tot u weerstand voelt. Daarna stopt u.
  • Herhaal hetzelfde bij de linker lijmtab en doe dat opnieuw tot u weerstand voelt.
  • Maak de batterij nu volledig los en verwijder deze. Dat kunt u het beste doen met een plastic kaart of een pasje die onder de batterij geschoven kan worden.
  • Vervolgens herhaalt u alle stappen in omgekeerde volgorde om de nieuwe batterij te plaatsen!



Gerelateerde producten