Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
iPhone batterij kalibreren

iPhone batterij kalibreren

27-03-2018

Heeft u ooit gehoord van iPhone batterij kalibreren? Dat is een eenvoudige en effectieve wijze om ervoor te zorgen dat de batterij van uw iPhone zichzelf weer wat herstelt. Want laten we eerlijk zijn: iedere smartphone gebruiker krijgt vroeg of laat problemen met de batterij van zijn smartphone. Dat is bij iPhone net zo goed als bij andere smartphone merken. Wanneer we de iPhone langere tijd intensief hebben gebruikt wordt de batterij namelijk vanzelf slechter, geen enkele batterij uitgezonderd. Dat valt onder andere te merken aan het feit dat uw telefoon steeds sneller leeg gaat en juist weer langzamer oplaadt. Er zijn tal van tips om daar mee om te gaan of het minder erg te maken. Uw iPhone batterij kalibreren is één van deze tips.

Wanneer iPhone batterij kalibreren?

Er zijn overigens meerdere redenen te noemen om de iPhone batterij te kalibreren. De eerste werd net al genoemd: wanneer de iPhone sneller leeg gaat dan normaal of juist langzaam oplaadt, kan kalibreren voor een oplossing zorgen. Het gebeurt daarnaast ook wel eens dat de batterij van uw iPhone ineens vreemd gedrag laat zien. Bijvoorbeeld dat op het scherm 32% wordt aangegeven terwijl u de batterij toch echt volledig hebt volgeladen. Of dat het percentage van de batterij continu omhoog én omlaag verspringt. Een andere veelvoorkomende fout is dat de iPhone bij bijvoorbeeld 14% ineens uitvalt. Al deze problemen gaan over de weergave van de batterijmeter. Uw iPhone batterij kalibreren kan dat probleem dan ook oplossen.

Waarom kalibreren?

Kortgezegd heeft iedere batterij van een iPhone een interne chip. Deze chip is onmisbaar voor de batterij. Zo berekent de chip onder andere hoeveel energie de batter nog heeft. Dat wordt vervolgens op het scherm van uw iPhone weergeven. Het is dus belangrijk dat deze chip correct werkt. Om dat te bewerkstellingen is het verstandig om de iPhone batterij regelmatig te kalibreren. Anders is de kans groot dat de chip verkeerde inschattingen gaat maken. Daardoor gaat de batterij ook inefficiënt werken en dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling.

Batterij te oud?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het kalibreren van de iPhone batterij niet meer helpt. Op een gegeven moment wordt de batterij namelijk oud en gaat deze steeds minder werken. Daar is eigenlijk niets aan te doen. Het betekent echter niet dat u direct een nieuwe iPhone aan moet schaffen. U kunt er namelijk ook voor kiezen om de batterij te vervangen. Schaf in ieder geval altijd een originele batterij aan. Vervolgens kunt u zelf bepalen of u de batterij zelf vervangt of dat laat doen door een specialist. Iedereen kan het in principe zelf doen. Zorg dan echter wel dat u goed geïnformeerd bent.

De iPhone batterij kalibreren in vier stappen!

Een iPhone batterij kalibreren zorgt er dus voor dat de batterij efficiënter werkt en dat de status nauwkeuriger wordt weergeven op uw scherm. Het kalibreren kunt eenvoudig zelf doen door de volgende vier stappen te volgen:

  • Zorg dat de iPhone is aangesloten op het stroomnetwerk met behulp van een originele oplader. Maak geen gebruik van 'nep'-opladers aangezien dat proces alleen maar lastiger kan maken.
  • Vervolgens is het tijd om een harde reset uit te voeren. Dat doet u door de homeknop én de sluimerknop tegelijk in te duwen. Blijf dit doen totdat u het logo van Apple ziet verschijnen. Vanaf dat moment wordt de batterij gekalibreerd.
  • Geef daarna de telefoon rustig de tijd om helemaal tot 100% op te laden. Daarmee is verstandig om rekening te houden met het feit dat het opladen van de laatste procenten over het algemeen stukken langzamer gaat.
  • Zodra de batterij van uw iPhone op 100% staat, haalt u deze er nog niet uit! Laat de iPhone nog een uur of anderhalf uur aan de lader zitten. Als het goed is, is het kalibreren daarna volledig voltooid en zult u zien dat de weergave van de batterij veel nauwkeuriger is geworden!