Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
Samsung batterij snel leeg

Samsung batterij snel leeg

17-04-2018

Niets is zo vervelend als wanneer uw Samsung batterij snel leeg is. Toch krijgen heel veel mensen daar vroeg of laat mee te maken. Dat kan heel specifieke redenen hebben. Zo was er in oktober 2017 een beveiligingsupdate voor de Samsung Galaxy S6 waardoor de batterij ineens een stuk sneller leeg was. Ook andere updates kunnen ervoor zorgen dat een Samsung batterij snel leeg gaat. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend maar gelukkig zijn er heel veel tips waarmee u kunt voorkomen dat de batterij van uw Samsung al voor het einde van de dag leeg is. En wanneer deze tips niet werken of als de batterij het echt gaat begeven, kunt u altijd nog kiezen voor een nieuwe Samsung batterij. Wij beschikken over een groot assortiment Samsung batterijen, die uit voorraad geleverd kunnen worden. Wanneer u deze voor 18:00 uur besteld, heeft u de batterij de volgende dag in huis. Om het assortiment Samsung batterijen te bekijken, klik hier! Hieronder staan enkele tips beschreven, die voorkomen dat de batterij snel leeg gaat! 

Schakel automatische helderheid

Natuurlijk is het heel handig dat de telefoon genoeg licht geeft. Vooral overdag en buiten kan dat erg handig zijn. Het is namelijk wel zo fijn dat het scherm helder te zien zijn tijdens een heldere dag. Op heel veel andere momenten kan de telefoon echter een stuk minder fel. Bijvoorbeeld in de avond of als het buiten wat donkerder is. Zorg daarom dat u de felheid daarop aanpast. Dat is niet alleen heel erg goed voor de batterij, maar ook voor uw eigen ogen en bijvoorbeeld uw nachtrust. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun Samsung telefoon op automatische helderheld te zetten. Daarbij past de smartphone zich automatisch aan. Die functie zelf kost echter ook weer behoorlijk wat energie van de batterij. Het meest verstandige is het daarom om dit handmatig aan te passen.

Samsung batterij snel leeg? Schakel GPS uit

Nog zo'n functie op de Samsung smartphone die ontzettend veel batterij kan kosten. Daarbij maakt het niet eens zoveel uit of u over Galaxy S5 of bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S8 beschikt. De functie locatiediensten en GPS kan ontzettend veel van uw batterij kosten, zelfs wanneer u deze helemaal niet direct gebruikt. De functie wordt namelijk bij heel veel andere activiteiten op de Samsung gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het toekennen van een locatie wanneer u een foto maakt of wanneer er bij een post op Facebook of Instagram automatisch een locatie wordt geplaatst. Dat is natuurlijk allemaal ontzettend handig, maar om de achtergrond vreet deze functie letterlijk de energie van de Samsung batterij snel leeg. Daarom is het aan te raden om deze functie uit te schakelen. Op die wijze kunt u flink besparen op de batterij van uw Samsung telefoon. Het uitschakelen van 'Locatiediensten en GPS' gaat eenvoudig via Instellingen. Zet daarbij de schakelaar op 0.

Schakel automatisch synchroniseren uit

Vrijwel alle Samsung toestellen maken gebruik van automatisch synchroniseren. Dat betekent dat de apps op uw smartphone op de achtergrond blijven zoeken naar informatie. Bekende en grote apps als Facebook, Twitter en natuurlijk uw Emailprogramma maken hier gebruik van. Dat is in principe natuurlijk heel erg handig, omdat u op deze manier constant op de hoogte gehouden wordt van wat er gebeurt. Dat is echter niet het enige gevolg van synchroniseren. Het zorgt er namelijk ook voor dat de batterij van uw Samsung heel erg snel op gaat. Wanneer u slechts enkele dagen per dag mail via smartphone checkt of helemaal niet zo veel op Facebook en/of Twitter zit, is het dus verstandig om deze functie uit te schakelen. Wanneer u dat wat te overdreven vindt, kunt u er ook voor kiezen om te zorgen dat de Samsung minder synchroniseert in plaats van helemaal niet. Dat gaat eenvoudig via de accountinstellingen. U kunt er daarbij bijvoorbeeld voor kiezen om e-mails handmatig op te halen of elke twee uur in plaats van continu.

Updates Play Store uitschakelen

De Play Store is een heel belangrijk onderdeel van uw Samsung. Dat is bij ieder model het geval. Meestal is er standaard een functie ingeschakeld die ervoor zorgt dat applicaties voortdurend op zoek zijn naar nieuwe updates. Wanneer deze updates beschikbaar zijn, worden ze ook daadwerkelijk meteen geïnstalleerd. Dat heeft verschillende nadelen. Allereerst kost dat natuurlijk heel erg veel batterij. Maar daarnaast kan het u ook nog eens heel veel data en daarmee flink wat geld kosten. Waarom zou u het updaten bovendien niet gewoon thuis doen waar een Wi-Fi verbinding én stroom is? Automatische updates kunnen simpelweg worden uitgeschakeld door in Google Play zelf naar 'Instellingen' te navigeren. Daar kunt u kiezen voor de optie 'Niet automatisch bijwerken'.

Bekijk het batterijgebruik per app

Wist u dat u op uw Samsung per applicatie kunt bekijken hoeveel batterij deze verbruikt? Dat is uiteraard een hele handige optie omdat u op die manier de meest energievretende apps kunt negeren. Natuurlijk weet iedereen van apps als Google Maps en Facebook dat ze veel batterij gebruiken. Er zijn echter ook flink wat apps waarvan u nooit verwacht had dat ze zoveel van de Samsung batterij zouden eisen. Om het in te zien gaat u via Instellingen naar 'Batterij' en 'Batterijgebruik'. Daar zie u direct een heel handige lijst met alle apps en hoeveel batterij ze gebruiken. Het is zelfs mogelijk om te kijken hoeveel batterij de hardware verbruikt. Denk daarbij aan functies als 4G en WiFi.

Negeer de Facebook app

De Facebook app verbruikt ontzettend veel energie. Allereerst wordt deze app door de meeste mensen veelvuldig gebruikt. Ieder vrij moment scrolt men even de tijdlijn door. Daarnaast is de app ook op de achtergrond continu bezig met verversen en het geven van notificaties. We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dit ontzettend veel energie kost en dat dit in veel gevallen de voornaamste reden is dat de Samsung batterij snel leeg is. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een variant op de officiële Facebook app. Dat kan bijvoorbeeld door naar Facebook te gaan via de browser op uw Samsung smartphone. Daarnaast zijn er ook energiezuinige apps beschikbaar waarmee u op Facebook kunt. Voorbeelden hiervan zijn Tinfoil for Facebook of Metal for Facebook.

Sluit de apps niet af

U heeft het vast wel eens in een lijstje met tips gelezen over de batterij: alle apps sluiten zodat er zo weinig mogelijke energie wordt verbruikt. Dat lijkt natuurlijk een hele handige en logische tip. Toch klopt het niet. Natuurlijk gebruiken apps veel minder energie als ze niet geopend zijn. Maar sommige van die apps moeten vervolgens ook weer geopend worden en dat kost nog veel meer energie. Het afsluiten en opstarten van apps is slechter voor de batterij dan de app gewoon open laten staan. Sluit dus alleen de apps af die u daarna ook daadwerkelijk niet meer hoeft te gebruiken.

Batterijbesparing

Het is misschien een overbodige tip omdat u wellicht al gebruik maakt van deze optie. Iedere Samsung smartphone beschikt over een besparingsmodus. Dat is het ultieme redmiddel waarmee u wellicht net het einde van de dag kunt redden met uw smartphone. U schakelt deze modus in door in de instellingen naar 'Batterij' en 'Batterijbesparing' te gaan. Op die manier wordt het stroomverbruik van de telefoon tijdelijk een stuk verminderd. Dat kan net genoeg zijn om ervoor te zorgen dat de smartphone niet leeg is voordat u thuis bent.

Samsung batterij snel leeg: Vervang de batterij!

Bovenstaande tips zijn ontzettend handig wanneer de batterij altijd snel op is. Het kan namelijk simpelweg zo zijn dat u teveel batterij gebruikt door de manier waarop u met uw Samsung smartphone om gaat. Het kan echter ook komen doordat de batterij simpelweg steeds minder wordt. Dat is namelijk ook goed mogelijk, zeker wanneer u de Samsung telefoon al wat langer heeft. Het is inmiddels bekend dat de batterijen van smartphones alles behalve een lange levensduur hebben. Sterker nog: de meeste batterijen gaan er binnen een paar jaar al flink op achteruit. Dat geldt ook voor Samsung batterijen. Wanneer de batterij van uw telefoon snel leeg is, hoeft dat dus niet perse te liggen aan de manier waarop u deze gebruikt. Vreemd genoeg is en lege batterij voor veel mensen het signaal om een nieuwe smartphone te kopen. Terwijl dat helemaal niet nodig is, wij kunnen deze Samsung batterijen uit voorraad leveren.  

Originele batterij

Vaak werkt de rest van de Samsung namelijk nog wel prima en dan is het natuurlijk zonde om direct maar een nieuwe smartphone aan te schaffen. Door een nieuwe batterij aan te schaffen, werkt de telefoon namelijk weer als een zonnetje en kunt u er nog heel lang plezier van hebben. Er zijn originele Samsung batterijen beschikbaar tegen een zeer scherpe prijs. U kunt de batterij eenvoudig zelf vervangen, soms is hier speciaal gereedschap voor nodig. Dit staat op de productpagina van de batterij beschreven. Overigens kan de accu van de Samsung ook stuk zijn doordat u bijvoorbeeld de telefoon hebt laten vallen. Ook in dat geval kunt u zonder problemen de batterij vervangen. U kunt er vanzelfsprekend op rekenen dat u de batterij na bestelling snel in huis hebt zodat u binnen de kortste keren weer zonder problemen de dag doorkomt met een opgeladen Samsung. Bovendien krijgt u op de batterij een half jaar garantie!




Gerelateerde producten