Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
Optimaal gebruik maken van smartphone batterij

Optimaal gebruik maken van smartphone batterij

12-07-2018

Het is belangrijk dat je optimaal gebruik kunt maken van de smartphone batterij. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je je batterij kunt besparen en sneller op kunt laden. Allemaal ideaal wanneer je zuinig bent op je telefoon en langer met je apparaat wil doen. Lees het daarom op je gemak door en pas de tips toe wanneer je je telefoon weer op gaat laden en gaat gebruiken.

Tips om batterij te besparen

Een paar tips om te zorgen dat je nog langer gebruik kunt maken van jouw smartphone batterij:

  • Gebruik altijd een goede adapter. Alle adapters kunnen anders zijn. Jouw telefoon kan sneller zijn opgeladen met een iPad lader dan met een telefoonlader.
  • Een goede USB kabel gebruiken voor het opladen is ook belangrijk. Dit heeft namelijk invloed op dat je je telefoon snel op kunt laden. Iedere kabel heeft een bepaalde hoeveel energie die van de adapter naar je smartphone verloren kan gaan. De kabel die je bij je telefoon krijgt is vaak beter dan de kabels die je in de winkel koopt.
  • Als je je telefoon beter en sneller op wil laden, kies er dan voor om de telefoon in de vliegtuigmodus te zetten. Hierdoor zal hij sneller opladen en je gaat even offline. Alle functies gaan uit en dan is je telefoon wel sneller vol omdat je veel minder energie verbruikt.
  • Als je apps en functies uit hebt geschakeld dan doe je even niets op de telefoon en daardoor kan hij ook snelle opladen. Ook bluetooth, NFC en mobiel internet kun je beter uitzetten tijdens het opladen.
  • Je telefoon uitzetten om op te laden is nog beter. Dan kan hij ook sneller opladen en je hebt even tijd om andere dingen te doen! Even niet bereikbaar kan geen kwaad!

Verleng de batterijduur van je smartphone

Je zou naast het snel opladen ook willen weten hoe je de levensduur van de batterij van je smartphone kunt verlengen. Dit kan bijvoorbeeld door de schermhelderheid lager te zetten en alle functies uit te schakelen. Jouw scherm verbruikt veel energie, meer dan je denkt. Daarom zet je beter ook je GPS e.d. uit, zodat je sneller op kan laden. Je kunt ook het automatisch ophalen van berichten uitzetten. Je kunt hierdoor energie besparen, wanneer dat automatisch synchroniseren uit staat. De spaarstand inschakelen is ook een goede optie. Je processor verbruikt dan minder energie. De smartphone kan dan ook langer worden gebruikt.




Gerelateerde producten